SBNO.ORG

Online bezoek Loppersum en Bellingwolde

Nadat de voorjaarsexcursie in 2020 als gevolg van de corona crisis moest worden afgelast heeft het bestuur toen gekozen voor uitstel naar 2021. Echter was toen al duidelijk dat dit onder het voorbehoud was van duidelijke verbetering in de situatie. Nu moeten we constateren dat het nog steeds niet verantwoord is om de excursie dit voorjaar fysiek te organiseren. Allereerst met het oog op de gezondheid van onze (vaak wat oudere) donateurs en van ons zelf, maar ook gezien de begrijpelijke onzekerheid van het aantal aanmeldingen.
Om toch dit voorjaar iets te doen voor donateurs en belangstellenden wordt er op 1 mei om 16.00 uur en 20.00 uur via Youtube een bezoek aan de orgels van de Petrus en Pauluskerk te Loppersum en de Magnuskerk te Bellingwolde uitgezonden. Het programma biedt toelichtingen op de orgels en de muziek, met uitgebreide beelden, en uiteraard bespelingen door onze bestuursleden Cees van der Poel en Sander van den Houten.
Op de home pagina en op deze plaats zullen zo spoedig mogelijk de link en het complete programma worden gepubliceerd. De uitzending blijft uiteraard nog daarna op Youtube beschikbaar.
Hopelijk is in november de situatie zodanig verbeterd dat we wel een diepte excursie naar het Bätz-orgel van de Ev. Lutherse Kerk in Den Haag kunnen organiseren, maar daar zal dan in de najaarsnieuwsbrief en op de website uitgebreid over worden bericht. We hebben nog steeds plannen voor een zeer speciaal programma! De excursie naar het orgel van de Oude Kerk te Amsterdam in november 2019 was zo’n groot succes dat we graag hiervan een nieuwe traditie willen maken.


2021 © Alexander Bunt