SBNO.ORG

50-jarig jubileum

Voor de Stichting tot Behoud van het Nederlandse Orgel is 2023 een bijzonder en feestelijk jaar. Op 20 september bestaat onze stichting 50 jaar!
De grote initiator om de stichting op te richten was Maarten Seijbel. Hij achtte het zinvol een stichting op te richten om restauraties en groot onderhoud van historische orgels mogelijk te maken als de financiën daartoe niet toereikend waren. Zijn betrokkenheid op en liefde voor ons unieke historische orgel bestand zijn ons heden ten dage dan ook nog tot inspiratie.
In het najaar van 2023 hoopt de Stichting tot behoud van het Nederlandse orgel het 50-jarig jubileum te gedenken op een bijeenkomst op zaterdagmiddag 14 oktober a.s. in de Joriskerk te Amersfoort. Een interessante spreker, heel veel mooie muziek op beide orgels (en een koor), ontmoeting onderling en met het bestuur en een hapje en drankje zijn de onderdelen van deze middag. We zijn nog bezig met de invulling van deze middag, nadere details worden hier en in de najaarsnieuwsbrief bekend gemaakt. Houd deze dag in ieder geval vrij in uw agenda!


2023 © Alexander Bunt